Hej,
Går det att sekundärjäsa brettanomyces i partyfat med säkerhetsventil (som på bilden)? Den ska ju släppa ut gas när det blir mer än 2,5 bar. Jäser bretten i det trycket?
Kör BIAB c:a 10-L-batcher, och tycker det känns lite tråkigt att ha en hel jäshink ståendes 6 mån innan bretten har jobbat klart. Tänker mig t ex en IPA: primärjäsning m Saccromyces och när jag kommit ner mot tänkt FG för jag över till partyfat, tillsätter Brettanomyces och låter stå några månader med säkerhetsventil. Tänker att den kommer käka upp kvarvarande socker ner mot 1.000 G och att jag då inte behöver prima.
Delar gärna med mig av resultatet i denna tråd framåt sommaren, ser inte varför det skulle vara uppenbart stôlleprov! Skriv gärna om du har några tankar eller tips...
//Filip
Skickat från min F5321 via Tapatalk