Sida 1 av 1

Protafloc, vad händer vid överdosering?

InläggPostat: fredag 2018-01-12 22:44
av Rotsac
Tilverkaren av Protafloc anger att man ska tillsätta 1 kryddmått till 20 Liter vört.
Det är ju extremt lite, jämfört med t.ex. "MM Klar" från Maltmagnus.

Verksamt ämne i dessa två preparat är vad jag tror mig ha förstått "Caragen", och jag hade förväntat mig att "MM Klar" skulle vara ett koncentrat av det ämnet.
Men tydligen inte.

Är det i praktiken någon skillnad i resultatet av användningen av ovanstående två preparat?

Vinner man något på att överdosera Protafloc, och använda 1/2 eller 1 tesked, istället för 1 kryddmått?
Är det till någon nackdel?

Re: Protafloc, vad händer vid överdosering?

InläggPostat: måndag 2018-01-15 12:05
av Bee
Rotsac skrev:Vinner man något på att överdosera Protafloc, och använda 1/2 eller 1 tesked, istället för 1 kryddmått?
Är det till någon nackdel?


Tydligen kan det ge smak av sjögräs/soja om jag minns rätt.
Finns ett avsnitt av Can you brew it (tror jag det var) där dom råkade hälla i för mycket och det var en tydlig felsmak som fanns då. (Kan ha varit Irish moss dom använde då)

Dubbla dosen vid halva tiden ska ge bättre resultat enligt undersökningsresultat från Bryggeriutbildningen i Ludvika.