Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av tomasharrysson » söndag 2017-12-24 22:07
Funderar på sätt att korta ner bryggdagen och därmed göra en Hopstand vid sidan av på ca 3-5 liter, tillsätta humle låta sitta där i 70-80 grader under tiden jag kokar vörten, ca 30-45 min, sedan sila av och tillsätta denna blandning i vörten när den är nere på 70-80 grader.
På detta sätt bör jag spara 30-45 min.
Någon som testat?
Tankar på förförandet?
-
tomasharrysson
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 515
- Blev medlem: måndag 2014-03-17 20:10
- Ort: Göteborg
av Bee » söndag 2017-12-24 23:30
tomasharrysson skrev:Funderar på sätt att korta ner bryggdagen och därmed göra en Hopstand vid sidan av på ca 3-5 liter, tillsätta humle låta sitta där i 70-80 grader under tiden jag kokar vörten, ca 30-45 min, sedan sila av och tillsätta denna blandning i vörten när den är nere på 70-80 grader.
På detta sätt bör jag spara 30-45 min.
Någon som testat?
Tankar på förförandet?
Låter som en intressant metod.
Spontana tanke:
Lägre utbyte pga vörtvolym per humlevikt?
-
Bee
- Munk
-
- Inlägg: 3035
- Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
- Ort: Stockholm - Åkersberga
av Grindcrusher » söndag 2017-12-24 23:41
Jag hade oroat mig för DMS. Du kan ju prova koka den lilla vörten hårt ett tag innan du whirlpoolar.
-
Grindcrusher
- Jästodlare
-
- Inlägg: 916
- Blev medlem: söndag 2013-04-07 17:38
- Ort: Gävle/Nailsworth
-
av tomasharrysson » söndag 2017-12-24 23:46
Framkommer inte av mitt meddelande, men det lilla koket kommer bara bestå av vatten. Kokar 10 min, låter sedan sjunka till 70-80 grader. Så ingen fara för DMS.
Skickat från min SM-G800F via Tapatalk
-
tomasharrysson
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 515
- Blev medlem: måndag 2014-03-17 20:10
- Ort: Göteborg
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 22 gäster