Jag primade just 5 flaskor (kapsylerade men oprimade sedan i morse) med 1,2g strösocker vardera.
För mig personligen kändes det som att det inte kunde bli enklare.
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Välkommen till mig imorgon, jag ska flaska ca 250 flaskor lättöls Porter, inte lika smidigt då.Grindcrusher skrev:Jag primade just 5 flaskor (kapsylerade men oprimade sedan i morse) med 1,2g strösocker vardera.
För mig personligen kändes det som att det inte kunde bli enklare.
Bee skrev:Välkommen till mig imorgon, jag ska flaska ca 250 flaskor lättöls Porter, inte lika smidigt då.
ecmik skrev:Ouch, då skulle nog till och med jag tappa om till tappningshink.. Tycker du ”sprutmetoden” är smidigast även då eller?
Bee skrev:Välkommen till mig imorgon, jag ska flaska ca 250 flaskor lättöls Porter, inte lika smidigt då.
Jo, alltså, pratar du om vilka mängder som är stilmässigt korrekt?ecmik skrev:Jag skulle vilja följa upp tråden och kolla med er som doserar primningssockret med en ml-spruta - tycker ni att mängderna som är specade i tråden (och som också ligger i bryggar-wikin) är hyfsat riktiga? Eller justerar ni dem något när ni primar er öl?
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 113 gäster