Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av skyking » fredag 2017-11-24 12:36
LTW skrev:Vad händer när ölen når ner i magsäcken bildas det mera alkohol då månntro
Kanske inte FG stämmer längre då?
Tänkte på detta och en massa andra saker som dyker upp i mitt hjärnkontor...
Vad är kolhydrater?[color=#00BF40]Kolhydrater är samma sak som socker. Så fort det når tarmen[å/color] omvandlas det till socker av de enzymer som finns där.
Sockret går sedan ut i kroppen. Det här gäller även så kallade långsamma kolhydrater.
För normal användning av frukt så är det skillnad på kolhydrater och kolhydrater. Normalt tänker jag mig att man tillsätter frukten någon gång efter mäskningen vilket gör att nedbrytningen av kolhydrater inte sker i bryggprocessen. Detta gör att kolhydrater som inte är vattenlösliga inte kommer bidra till OG. Av de som är lösliga så kan endel vara ojäsbara vilket - jag förväntar mig att de dock är förjäsbara i större utsträckning än de kolhydrater man extraherar ur mäsken (öl skiljer sig mot vin/cider/mjöd genom att få lägre utjäsningsgrad).
Rent teoretiskt bör det kunna bildas alkohol i matsmältningen eftersom man då får en vända med amylas på kolhydrater som inte varit med i mäsken (gäller alltså inte vanlig öl). Frågetecknet är dock i hur pass jästen överlever miljön i magsäcken. Dock kan nämnas att nedbrytningen av kolhydrater börjar redan med saliven som innehåller amylas (så jästen har några sekunder på sig). Någon kraftig fylla av att äta frukt bör man inte räkna med:)
-
skyking
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1370
- Blev medlem: lördag 2016-07-09 11:03
av LTW » fredag 2017-11-24 13:13
Nähä...
Men älgar som äter fallfrukt av äpplen i trädgårdar blir ju väldigt dyngraka av det
Hur hänger det ihop då?
Mvh
LTW
-
LTW
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 210
- Blev medlem: måndag 2017-10-09 18:25
av skyking » fredag 2017-11-24 14:12
LTW skrev:Men älgar som äter fallfrukt av äpplen i trädgårdar blir ju väldigt dyngraka av det
Hur hänger det ihop då?
Jag har för mig att det är rätt mycket en skröna. Som jag förstått det så grundar sig beteendet på älgar som beter sig aggressivt vilket är fullständigt normalt för älgar under vissa omständigheter.
-
skyking
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1370
- Blev medlem: lördag 2016-07-09 11:03
av Rotsac » fredag 2017-11-24 19:09
LTW skrev:Nähä...
Men älgar som äter fallfrukt av äpplen i trädgårdar blir ju väldigt dyngraka av det
Hur hänger det ihop då?
Mvh
LTW
Börjar det inte likna "troll" här....?
-
Rotsac
- Dekoktionsmäskare
-
- Inlägg: 681
- Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16
av LTW » fredag 2017-11-24 19:32
LTW...
Always seeking for the trouth
If you can´t handle the trout... dont read about it!
Mvh
LTW
-
LTW
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 210
- Blev medlem: måndag 2017-10-09 18:25
av Drake » fredag 2017-11-24 20:06
Vad har öringar med detta att göra?
-
Drake
- Bryggmästare
-
- Inlägg: 1910
- Blev medlem: torsdag 2014-11-06 01:52
av ecmik » fredag 2017-11-24 23:17
@LTW Du måste börja lära dig använda citat-funktionen... Det kan vara ganska förvirrande att läsa dina inlägg ibland för man vet inte vems ord som är vems.
-
ecmik
- Jästodlare
-
- Inlägg: 1144
- Blev medlem: tisdag 2014-05-06 05:56
- Ort: Kungälv
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 26 gäster