Körsbär Belskisk dubbel

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Körsbär Belskisk dubbel

Inläggav fritte » lördag 2017-11-18 13:10

Har tänkt använda denna produkt i en Belgisk dubbel
https://www.barkonsult.se/sv/our-brands ... re-f6.html
Vilken mängd tror ni jag ska tillsätta till en20l batch på 7.5%.
fritte
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 32
Blev medlem: måndag 2015-10-05 16:47
Ort: Flen

Re: Körsbär Belskisk dubbel

Inläggav Andreashaggstrom » tisdag 2017-11-21 12:19

Jag använde 3 liter av ett annat märke till 20 liter och tyckte det blev bra. Det är väl en smaksak så klart.
Mest vill jag tipsa om att göra lite större batch än du är van, för att det blir lätt mycket svinn med puré. Iaf blev det det för mig den gång jag använde det (kanske 5 liter som inte gick att rädda).
Ärlans hembryggeri
Andreashaggstrom
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 259
Blev medlem: söndag 2014-02-09 21:55
Ort: Umeå

Re: Körsbär Belskisk dubbel

Inläggav faltskog1971 » torsdag 2017-11-23 14:37

Vad för märkte använde du.
Gör en större batch o ökar mängden puré.
////Fritte


Skickat från min iPhone med Tapatalk
faltskog1971
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 38
Blev medlem: måndag 2015-10-05 15:54

Re: Körsbär Belskisk dubbel

Inläggav Andreashaggstrom » tisdag 2017-11-28 11:07

Jag kommer inte ihåg märket. Kanske det går att leta fram? så här kommer lite vaga ledtrådar. :) Jag köpte det på nätet från en hembryggarbutik. Jag tror det är en av de i Göteborg.
Ärlans hembryggeri
Andreashaggstrom
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 259
Blev medlem: söndag 2014-02-09 21:55
Ort: Umeå


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 39 gäster