Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Bönan » måndag 2017-11-13 20:34
Någon som varit med om det, över ett dygn, men inte mycket till aktivitet, och i andra tunnan 10L så bubblar det på nu, M84 mangrove jacks
-
Bönan
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 183
- Blev medlem: torsdag 2017-01-12 20:02
- Ort: Boden
av Perwaste » måndag 2017-11-13 21:00
Hmmm.
Har du kvar påsen, hur gammal den kan vara?
Kanske just den påsen varit ovarsamt behandlad. Många led mellan tillverkare, grossist, kund etc.
Jo, den har hänt mig med, men det har ändå kickat igång, både med 830 och någon annan några få gånger.
Gjorde du förkultur?
//Perwaste
-
Perwaste
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 329
- Blev medlem: tisdag 2016-09-20 19:50
av Bönan » måndag 2017-11-13 21:25
ingen förkultur, hade bara 10L öl, ides inte. Händer inget, kastar jag i w34/70 om någon dag.
Nä den går ut i mitten dec, tillv i juni i år
-
Bönan
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 183
- Blev medlem: torsdag 2017-01-12 20:02
- Ort: Boden
av Perwaste » måndag 2017-11-13 21:36
Ruska runt i hinken ordentligt om du inte redan gjort det. Lite extra syresättning kan vara bra, och jag tror att du har igång det till i morgon. Vilken temp har du?
//Perwaste
-
Perwaste
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 329
- Blev medlem: tisdag 2016-09-20 19:50
av Bönan » fredag 2017-11-17 17:19
Den hade kommit igång dagen därpå. Jag brukar tappa ölen från lite höjd, och sen hälla i jästen, sen lägger jag på locket, och ruskar hinkarna ordentligt innan jag sätter på jäsröret, så de får ordentligt med syre
-
Bönan
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 183
- Blev medlem: torsdag 2017-01-12 20:02
- Ort: Boden
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 109 gäster