Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av TommyP » lördag 2017-11-11 16:39
Jaha nu har man fixat till det för sig.... gjorde någon slags julöl med saffran. I all stress med pumpbesvär och elende missade jag nollgivan. Såg påsen på jäskylen när jag ställde in jäskärlet . Kan man kompensera på något sätt?? Tänkte liten torrhumling eller något sådant?
-
TommyP
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 118
- Blev medlem: onsdag 2016-04-06 12:33
av Perwaste » lördag 2017-11-11 16:46
Jag har klantat mig på rätt många sätt, fast inte på just det sättet. Men det kommer väl...
En spontan tanke: skulle det kunna funka med att du kokar någon liter vatten, tar av det och häver i nollgivan i kastrullen.
När det svalnat till den tempen du har i hinken silar du av och häller i. Ev någon del socker/spraymalt kanske?
Har aldrig testat, men tanken kom här till eftermiddagskaffet. Hur stor batch är det, och hur mycket humle rör det sig om?
//Perwaste
-
Perwaste
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 333
- Blev medlem: tisdag 2016-09-20 19:50
av TommyP » lördag 2017-11-11 17:16
12 liter är det, nollgivan skulle vara 15 gr Fuggle.
-
TommyP
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 118
- Blev medlem: onsdag 2016-04-06 12:33
av Perwaste » lördag 2017-11-11 19:01
Då skulle jag testa min idé så fort det går.
Ingen risk för infektioner etc då det kokas.
Ingen risk för oxidering pga tidigt i hinken bl a.
En förhållandevis hanterbar process och mängd så här i efterhand.
Varför inte koka en halvliter. Det kyler ju rätt snabbt med den mängden, och det behövs väl egentligen inte något extra socker heller. Då har du det klart redan ikväll
//Perwaste
-
Perwaste
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 333
- Blev medlem: tisdag 2016-09-20 19:50
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 37 gäster