Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Bee » onsdag 2017-11-15 21:58
Doh! (Behöver läsa bättre. )
Missade att du körde bryggverk.
I alla fall, om du mäskar med för lite vatten som tidigare sagts, så är det svårare att få ut sockret ur mäsken, lösligheten minskar med ökat SG. Lakningen gör det inte tillräckligt bra för den typen av bryggverk.
Försök att köra med så mycket vatten det går och laka minimalt en gång.
Funkar inte det så finns det lite fler saker att pröva efter det.
-
Bee
- Munk
-
- Inlägg: 3035
- Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
- Ort: Stockholm - Åkersberga
av dryg » onsdag 2017-11-15 23:47
Värt att notera är att den profilen inte innehåller värden för dödutrymmen mash tun addition och lauter tun losses,
De får man snällt lägga in själv
Skickat från min iPad med Tapatalk
-
dryg
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 54
- Blev medlem: lördag 2017-10-28 20:36
av LTW » torsdag 2017-11-16 19:16
Jag ska nog komma på nåt sätt att "krama" ut sockret ur malten...
om det nu är det som styr att man får ett högre OG.
Kan ju inte va nån raketforskning som krävs för det
Mvh
LTW
-
LTW
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 210
- Blev medlem: måndag 2017-10-09 18:25
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 57 gäster