Lägre OG än i recepten men rätt FG hur hänger det ihop?

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Re: Lägre OG än i recepten men rätt FG hur hänger det ihop?

Inläggav Bee » onsdag 2017-11-15 21:58

Doh! (Behöver läsa bättre. )
Missade att du körde bryggverk.
I alla fall, om du mäskar med för lite vatten som tidigare sagts, så är det svårare att få ut sockret ur mäsken, lösligheten minskar med ökat SG. Lakningen gör det inte tillräckligt bra för den typen av bryggverk.

Försök att köra med så mycket vatten det går och laka minimalt en gång.

Funkar inte det så finns det lite fler saker att pröva efter det.
Användarvisningsbild
Bee
Munk
Munk
 
Inlägg: 3035
Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
Ort: Stockholm - Åkersberga

Re: Lägre OG än i recepten men rätt FG hur hänger det ihop?

Inläggav dryg » onsdag 2017-11-15 23:47

CoffeeStout skrev:Jag kan anbefale dig att skaffa Beersmith och ladda ned utrustningsprofil från Ölkompaniet (https://www.olkompaniet.se/coobra-cb25). Coobra och Bulldog är samma sak.


Värt att notera är att den profilen inte innehåller värden för dödutrymmen mash tun addition och lauter tun losses,
De får man snällt lägga in själv


Skickat från min iPad med Tapatalk
dryg
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 54
Blev medlem: lördag 2017-10-28 20:36

Re: Lägre OG än i recepten men rätt FG hur hänger det ihop?

Inläggav LTW » torsdag 2017-11-16 19:16

Jag ska nog komma på nåt sätt att "krama" ut sockret ur malten...
om det nu är det som styr att man får ett högre OG.

Kan ju inte va nån raketforskning som krävs för det :)

Mvh
LTW
LTW
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 210
Blev medlem: måndag 2017-10-09 18:25

Föregående

Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 36 gäster

cron