Har bryggt tre omgångar nu och använt humlepåsar till
två ( mest för att jag var orolig för att filtret i bryggverket Bulldog )
skulle sätta igen, men det visade sig senare inte vara nåt problem.
Samt att jag läst mig till att många haft eller har problem med att silpåsar mm
sätter igen vid tappningen av vörten ur bryggverken...
Jag gjorde en stark virvel efter nerkylning och väntade 10 minuter och
alla partiklar la sig på botten ( trodde jag )
Nåväl den tredje omgången hällde jag i pellets utan humlepåsar ca 70 gram till 16 liter sötvört.
Samt 1/2 kryddmått protafloc.
Som sagt inga problem med att varken humlefiltret satte igen eller att det var nåt problem
vid tappningen och vörten såg ren och fin ut.
Men efter att det stått i jäskärlet och börjat jäsa så ser det ut som när
alger blommar på sommaren... en tjock grå grumlig gegga:) tydligen så kom det med väldigt små partiklar i alla fall...
Efter 17 timmar har ca 20 mm klarnat upptill...kommer det mesta att lägga sig på botten
inom tiden det skall stå och jäsa ca 3 veckor enligt receptet ?
Nån som har erfarenhet av detta med humlepåsar vs utan humlepåsar...
Påsarna blir ju väldigt missfärgade vid kokningen, känns som dom är svåra att få rena.
Hur ofta byter ni påsar och hur rengör ni påsarna...?
Ja...det blev en massa undrande och om och hur...
men om man inte frågar...
Mvh
LTW