Smakanalys

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Smakanalys

Inläggav Saint » torsdag 2017-10-26 21:38

Har bryggt en humlerensare med simcoe, Amarillo och Whitbread Golding, ingen torrhumling. Pilsnermalt lite Vete och Caramel pils Totalt 120g på 20l. Jäst med Safale s04 20 grader i 14 dagar och landade på 5,5%.
Inga humlemängder som ska riskera oxidation, men jag purgade, hinken och alla flaskor innan jag primade.
Öppnade första flaskan idag. Kanske det behövs några dagar till för kolsyran men det blev en ok krona.
Såg fin ut i färgen med luktade lätt av kartong. Första klunkarna var grapefrukt med lite apelsin och en hel del kartong.
Dock lät jag den stå ett tag medan pysslade runt med annat. Efter 5-10min hade merparten av kartongsmaken försvunnit.

Är det jästen? Lagras det bort. Var humlen för gammal? Har någon haft liknande erfarenheter?

MVH
Saint
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 262
Blev medlem: tisdag 2017-10-03 08:07

Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 31 gäster