Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av BrewJack » lördag 2017-09-09 17:45
Planerar att brygga en torr irländsk stout i morgon, men missat lite vid inköp av jäst. Kör med White Labs Irish Ale, tillverkad 6/7 '17.
Har två paket, men enligt BeerSmith skall det krävas tre. Enligt förpackning skall det bara behövas ett paket till en 20 l batch (plan OG 1.049). Kunde ha gjort en förkultur, men så blev det inte.
Vad tror ni?
Kan det fungera med två paket, eller är det bättre att skjuta på bryggningen och göra en förkultur?
Skickat från min iPad med Tapatalk
-
BrewJack
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 77
- Blev medlem: måndag 2014-10-27 17:18
av ekstedt » lördag 2017-09-09 18:13
Eftersom paketen är hyfsat färska så borde det funka med två paket direkt.
Men allmänt är det är bättre med förkultur på ett paket än två paket utan.
-
ekstedt
- Munk
-
- Inlägg: 2933
- Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
- Ort: Göteborg
-
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 109 gäster