Halvakut fråga om jäst...

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Halvakut fråga om jäst...

Inläggav BrewJack » lördag 2017-09-09 17:45

Planerar att brygga en torr irländsk stout i morgon, men missat lite vid inköp av jäst. Kör med White Labs Irish Ale, tillverkad 6/7 '17.
Har två paket, men enligt BeerSmith skall det krävas tre. Enligt förpackning skall det bara behövas ett paket till en 20 l batch (plan OG 1.049). Kunde ha gjort en förkultur, men så blev det inte.
Vad tror ni?
Kan det fungera med två paket, eller är det bättre att skjuta på bryggningen och göra en förkultur?



Skickat från min iPad med Tapatalk
BrewJack
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 77
Blev medlem: måndag 2014-10-27 17:18

Re: Halvakut fråga om jäst...

Inläggav ekstedt » lördag 2017-09-09 18:13

Eftersom paketen är hyfsat färska så borde det funka med två paket direkt.

Men allmänt är det är bättre med förkultur på ett paket än två paket utan.
ekstedt
Munk
Munk
 
Inlägg: 2933
Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
Ort: Göteborg


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 109 gäster