Jag fick en liten galen idé. Ska börja med att säga att jag inte bryggt öl på 2 år nu och att jag aldrig bryggt suröl. Men, tanken jag fick var att blanda lite olika lambic från Bag in a Box, (beroende på vad jag kan komma över) ner i en damejeanne av glas och tillsatta bär. Låta jäsa 6 månader, tappa på flaska och låta vila tills den känns mogen (9-12 månader?) för att sedan avnjutas.
Ni som har kunskap om att brygga suröl. Finns det chans att det blir bra? Visst är damejeanne av glas att föredra för suröl istället för att använda jäshinkar av plast? Har för mig att jag läst om att plasten släpper igenom syre med tiden och att det inte är bra när man har så långa jäs/lagringstider.
Vad bör jag satsa på för bär? Svenska hallon och vinbär? Eller importerade körsbär? Spontant tänker jag att det man hittar i frysdiskarna i matbutikerna är väl det sämsta(?), och jag hade velat ha så intensiv fruktsmak som möjligt, tänk Bokkereyder. Någon som har några tankar? Eftersom jag räknar med 1.5 år innan jag har ett resultat vore det ju kul att försöka göra det så rätt och bra som möjligt första gången