Moderatorer: martinb, Webbgrupp
alegi skrev:
Så min fråga är alltså.
Ska det behövas utrustning för ca 30 000 kr eller mer (minst) för att kunna komma upp i den kvalitet för öl man dricker ute på krogen/från systemet?
Lindh skrev: BIAB ger mycket oxidering av vörten under lakningen och har man malt sin malt fint för att passa BIAB kan man även ganska lätt få adstringens från polyfenoler.
ekstedt skrev:En sak som jobbar emot hembryggaren är att jäsning i jäshink tenderar ge mer jäsbiprodukter - främst estrar och acetaldehyd - än de kommersiella bryggeriernas jäsningar i stora cylindrokoniska jäskärl. Detta tycker jag är väldigt tydligt när jag jämför egna och andras hembrygder med eventuella kommersiella förlagor.
Men om man har bra jästrutiner och lyckas hålla ner jäsbiprodukterna till rimliga nivåer, samt undviker oxidering, behöver detta inte vara någon nackdel. Snarare kan ens egna öl vara intressantare och mer smakrika.
LKO skrev:
Som total nybörjare som inte ens börjat brygga fångade detta min uppmärksamhet, kan du utveckla eller peka i informationsriktning? Är det "How to brew" igen?
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 56 gäster