Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av TommyP » måndag 2017-05-08 15:50
Kanske dum fråga men ändå. Spara en jästkaka från torrjäst, är det en bra ide.
Det är från en lager så då slänger jag in nästa fråga med. Lagring av denna jäst sker lämpligast i temperatur???
-
TommyP
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 118
- Blev medlem: onsdag 2016-04-06 12:33
av Lai » måndag 2017-05-08 16:33
Jag brukar spara torrjäst om det är en jäst värd att spara. Jag hanterar den som vilken blött/flytande jäst som helst. Jag förvarar den kallt (cirka 1-2 C) inför nästa jäsning.
-
Lai
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 49
- Blev medlem: lördag 2015-12-26 20:07
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 42 gäster