Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av towid » torsdag 2017-01-19 14:44
Jag tänkte experimentera lite och är i behov av humlesorter som har citrustoner (Gärna apelsin). Ska lägga i humlen vid flameout så att man. Någon som har några tips?
-
towid
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 20
- Blev medlem: lördag 2012-01-07 11:56
av skogass » torsdag 2017-01-19 15:05
Mandarina Bavaria jätte god apelsin mums.
-
skogass
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 149
- Blev medlem: lördag 2015-01-10 13:56
av Morgan » torsdag 2017-01-19 19:00
Citra
Medlem i Ekens Bryggerisällskap och bryggkursledare i SHBF
Läs gärna min blogg: bruggarn.blogspot.se
-
Morgan
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 487
- Blev medlem: torsdag 2013-05-09 16:37
- Ort: Skarpnäck, Stockholm
-
av Weinkeller » torsdag 2017-01-19 19:28
Amarillo
-
Weinkeller
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1359
- Blev medlem: lördag 2012-04-14 11:12
- Ort: Linköping
av ekstedt » torsdag 2017-01-19 19:58
Skulle också säga amarillo.
-
ekstedt
- Munk
-
- Inlägg: 2933
- Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
- Ort: Göteborg
-
av towid » fredag 2017-01-20 16:19
Tackar för tipsen. Planen är att göra en ipa med citrustoner och slänga i apelsinmarmelad (riktig marmelad med apelsinskal). Frågan är bara hur mycket marmelad man kan ha i i en 27-liters batch. Funderar också på när man ska ha i marmeladen.
-
towid
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 20
- Blev medlem: lördag 2012-01-07 11:56
av Ahwen » fredag 2017-01-20 16:31
Mandarina Bavaria skulle jag också rekommendera om det är aplesintoner du söker.
-
Ahwen
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 22
- Blev medlem: måndag 2016-09-05 13:43
av skogass » lördag 2017-01-21 10:17
towid skrev:Tackar för tipsen. Planen är att göra en ipa med citrustoner och slänga i apelsinmarmelad (riktig marmelad med apelsinskal). Frågan är bara hur mycket marmelad man kan ha i i en 27-liters batch. Funderar också på när man ska ha i marmeladen.
Marmelad är väldigt rikt på socker glöm inte att räkna med det extraktet. Jag skulle slänga i det 5 min från slutet av kok eller efter primär fermentering.
-
skogass
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 149
- Blev medlem: lördag 2015-01-10 13:56
av Pistol_76 » lördag 2017-01-21 20:18
Borde väl funka som honung. Den skall i under sekundärjäsningen vid dag 10 ungefär. Du vill inte koka bort all det goda i marmeladen och mycket smak försvinner säker också om du gör det. Humlen First Gold smakar av både marmelad och apelsin sen har du både Perle och Admiral. Lycka till
Skickat från min iPhone med Tapatalk
-
Pistol_76
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 28
- Blev medlem: söndag 2016-07-10 20:52
av fredrik.stahl » måndag 2017-01-23 16:37
Whitbread Golding kan smaka som engelsk bitter apelsinmarmelad, ännu mer än First Gold enligt min erfarenhet.
-
fredrik.stahl
- Dekoktionsmäskare
-
- Inlägg: 652
- Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:50
- Ort: Frösön
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 39 gäster