Sida 1 av 1

Maltarom

InläggPostat: lördag 2017-01-14 13:33
av Micke Granath
Hej

I julmustextraktet ingår det något som kallas maltarom. Är det någon som vet exakt vad maltarom är? Är det något annat än vanligt maltextrakt?

Re: Maltarom

InläggPostat: söndag 2017-01-15 12:00
av martinb
Tippar på att det är något flytande extrakt för smaksättning men utan extraktgivande egenskaper, som en vanlig essens.

Re: Maltarom

InläggPostat: söndag 2017-01-15 17:12
av Micke Granath
Det tippar jag också att det är men det vore intressant att veta exakt vad det är och hur det utvinns.

Re: Maltarom

InläggPostat: söndag 2017-01-15 18:56
av Bee
Kemikalier i laboratorium.
Idag är kemivetenskapen så bra att man kan ta fram nästan doft och smak av vad som helst syntetiskt.
Finns något ställe i Schweiz som är världsledande om jag minns rätt.

Re: Maltarom

InläggPostat: söndag 2017-01-15 21:08
av Micke Granath
Det står naturlig maltarom, om jag minns rätt.

Re: Maltarom

InläggPostat: söndag 2017-01-15 21:25
av Drake
Bee skrev:Kemikalier i laboratorium.
Idag är kemivetenskapen så bra att man kan ta fram nästan doft och smak av vad som helst syntetiskt.
Finns något ställe i Schweiz som är världsledande om jag minns rätt.


Tillåt mig tvivla! När till och med extrakt från naturliga råvaror smakar kemfabrik så tror fan på det påståendet. Tänker främst på hopshoten nu. Dessutom så är vä en syntetisk bismak ett rätt vedertaget faktum. Hade det varit så bra som du påstår så hade ju alla helfabrikat smakat guldkrog och Chanel, Lagavulin med flera hade fått kasta in handsken. Visst finns det vissa estrar som är riktigt bra men att säga att nästan all doft och smak går att återskapa syntetiskt tror jag dröjer några år till.

Re: Maltarom

InläggPostat: söndag 2017-01-15 21:41
av Bee
Micke Granath skrev:Det står naturlig maltarom, om jag minns rätt.

Då är det väl det.

Re: Maltarom

InläggPostat: söndag 2017-01-15 21:47
av Bee
Drake skrev:[quote="Bee"]Kemikalier i laboratorium.
Idag är kemivetenskapen så bra att man kan ta fram nästan doft och smak av vad som helst syntetiskt.
Finns något ställe i Schweiz som är världsledande om jag minns rätt.


Tillåt mig tvivla! När till och med extrakt från naturliga råvaror smakar kemfabrik så tror fan på det påståendet. Tänker främst på hopshoten nu. Dessutom så är vä en syntetisk bismak ett rätt vedertaget faktum. Hade det varit så bra som du påstår så hade ju alla helfabrikat smakat guldkrog och Chanel, Lagavulin med flera hade fått kasta in handsken. Visst finns det vissa estrar som är riktigt bra men att säga att nästan all doft och smak går att återskapa syntetiskt tror jag dröjer några år till.[/quote]
Absolut, mat är komplexare än, en molekyl=en maträtt. Det var en parentes och mer kuriosa. Dessutom stod det visst naturlig aromextrakt.

Re: Maltarom

InläggPostat: måndag 2017-01-16 18:56
av Micke Granath
Bee skrev:Då är det väl det.


:)