Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Pilsnerkokaren skrev:Provade detta ifjol.
Jag kunde återanvända jästen vid 16 bryggtillfälle innan felsmaker kom. (Lösningsmedel/aceton)
Sparade jästkakan i en burk i kylen, hällde av ölen som fanns i burken, använde 2-3 dl jäst och toppade upp med lite grönöl i burken för att mata jästen som ev blev över.
Tvättade inte jästen utan fyllde bara på med ny jästkaka efterhand.
bryggde på så sätt ca 500liter öl på 2st smackpack ifjol.
Stoppade vid 14ggr i år och har precis börjat om med ny jäst.
Pilsnerkokaren skrev:Ja du, här är hur jag återanvänder jästen. ...
Pilsnerkokaren skrev:När det är dags för att använda jästen kollar jag först så att den mår bra, kommer det bubblor från jästen när man skakar burken lite är den vid gott mod. Om inte har man missat att mata den, kan fungera ändå men det är inte något jag provat.
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 40 gäster