Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av skyking » måndag 2017-05-08 22:36
Men KN-klassificeringen är sprungen ur en EU-förordning och definitionerna i alkohollagen är ju tagen av ett riksdagsbeslut. Vad är det som säger att dessa definitionerna med nödvändighet skulle sammanfalla? Är de ens formulerade så de stämmer överens speciellt väl med varandra?
-
skyking
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1370
- Blev medlem: lördag 2016-07-09 11:03
av bryggapa » tisdag 2017-05-09 06:16
För att re-citera ett av svaren Lai fått:
Hej,
Om den klassas som öl kunder KN-nummer 2203 så är det inte något tillstånd som behövs utan den anses då som öl som kan framställas för eget bruk.
Med vänlig hälsning
Inger M Larsson
Skattehandläggare
DET var väl ändå inte särskilt oklart? Eller?
-
bryggapa
- Dekoktionsmäskare
-
- Inlägg: 797
- Blev medlem: torsdag 2011-08-11 18:30
av assistredo » tisdag 2017-05-09 13:52
Det saknas nu bara en vardagshjälte som kan ställa upp som martyr och skapa ett prejudikat i frågan. Vederbörande kan sedan få en medalj som högtidligen kan delas ut i samband med SM-arrangemanget.
Jag tar personligen på mig både hängslen och livrem och utgår ifrån att det är olagligt. På frågan om detta innebär att jag inte kommer att göra någon eisbier blir svaret - inga kommentarer.
Björn Petersson
-
assistredo
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1483
- Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:50
- Ort: Linköping
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 26 gäster