Hallåja
Tänkte jag skulle ge mig på ett försök till suröl, smakade ganska många fina varianter på Whiskey och Öl mässan och ville prova själv.
Efter ha spenderat några timmar på nätet så tänker jag som så här.
Mäskar som vanligt och kokar som vanligt, kyler ner till 45c tillsätter någon form av mjölksyrebakterier och låter PH sjunka till 3,5,
kokar upp igen tillsätter fruktpure kyler till rumstemp och låter jäsa klart med US-05.
Under surningen tänkte jag "spola" ur luft ur braumeister med c02 spänna gladpack över innan jag lägger på locket.
Rececpt tänker jag med ca 70%pilsnermalt 20%vete 10% karamell
1 humlegiva på 20min
typ... skjutit ganska mycket från höften här, har aldrig gett mig på suröl innan men nån gång måste ju vara den första
Ser det helt galet ut? Några tips och råd? Hur får jag till bakterierna till surningen, humle har ju en del men de vill jäsa i 20-29c.
Bildas det någon alkohol under surningen. tänker när man vill räkna ut ett ABV, ska man då ta ett OG efter koket med frukten innan jäsning.