Jag har längre dragit mig för att börja med vattenjustering, men insett nu att det faktiskt är nödvändigt för att få till det där lilla extra.
Jag började läsa på lite, men ju mer jag läste ju mindre förstår jag. Var mycket mer komplicerat än vad jag trodde.
Jag vet att det säkert finns tusen trådar runt detta redan, men vill bara ha lite hjälp att komma igång. Jag tänker inte sätta mig in i det helt nu direkt, utan vill bara testa lite och sen lära mig under resans gång hur allt funkar.
Jag har kommit så lång att jag har lagt in Örebros vattenprofil i BeerSmith. Sen hittade jag en massa profiler för olika ölsorter (Bru'n Water).
Jag har har lagt till de och tryckt på knappen "Calculate best addition" och får fram en massa siffror. Är det de första värderna efter namnet på de olika mineralerna som jag skall hälla i (T ex Gypsum 7,2 g)?
Skall jag införskaffa de mineraler som står där?
Gypsum (KalciumSulfat)
Table Salt (NatriumKlorid) vanligt salt utan jod?
Epsom (MagnesiumSulfat)
Calcium Chloride (Kalciumklorid) I mindre förpackningar är denna flytande, hur mäter man den då?
Baking soda (Natriumvätekarbonat) Vanligt bikarbonat som man bakar med eller?
Chalk (Kalciumkarbonat)
En fråga ang PH. Räcker det att man köper "5.2 PH Stabilizer" och bara pytsa i? Eller hur rekommenderar ni att man gör runt PH
Tack i förhand om ni orkar hjälpa mig med detta
// Jonas