Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Mange81 skrev:Jag köpte 2 lådor från humle. Samt att man får spara de man dricker. Köpte en kapsylerare där man kan byta huvud så har både för 26 o 29mm. Skulle gärna vilja testa med riktigt champagnekork någon gång. Jag har varit med om flasksprängning och skulle inte rekommendera vanliga flaskor i onödan.
Askatasuna skrev:[quote="Mange81"]
Jag köpte 2 lådor från humle. Samt att man får spara de man dricker. Köpte en kapsylerare där man kan byta huvud så har både för 26 o 29mm. Skulle gärna vilja testa med riktigt champagnekork någon gång. Jag har varit med om flasksprängning och skulle inte rekommendera vanliga flaskor i onödan.
Askatasuna skrev:När folk gör sin lambic, kör folk bara bottensatser eller något test med kommersiell jäst? Jag har tre på jäsning nu, en med två bottensatser från Oude Gueuze Tilquin à l'Ancienne Gueuzerie Tilquin, en med bara Brettanomyces lambicus WLP653 och en med WLP653 och en bottensats från Oude Gueuze Tilquin à l'Ancienne Gueuzerie Tilquin. Jag har ett rör Belgian Sour Mix WLP655 som jag tänkte sätta i helgen.
ekstedt skrev:Jag kör nästan alltid enbart + lite vanlig torrjäst bottensatser, men har testat WLP655 och den är en av mina sämsta satser. Jag har bara fått sämre resultat när jag har jäst i vanlig plasthink samt en gång när Pedio inte tog fart ordentligt p.g.a. för mycket beska. På grund av processens inneboende stora variabilitet så är det vanskligt att dra några växlar på detta, och mitt främsta skäll mot att anvämda kommersiella blandkulturer är att det är bortkastade pengar när man kan få så bra resultat från en restprodukt som är gratis.
entombed skrev:Ger inte kommersiella blandkulturer en större möjlighet att upprepa lyckat resultat?
entombed skrev:Eller kan ni nå det med denna metod?
entombed skrev:Btw, gå med i milk the funk på facebook om ni inte redan gjort.
Askatasuna skrev:Hur ofta smakar ni på er lambik för se hur den utvecklas?
Jag har flera olika i glasdamejeanner (utan kran) så jag är lite rädd för öppna men hade velat smaka på en för se hur den utvecklas. Ett par av dem har stått i ett halvår och jag tänkte det vore trevligt och smaka.
ekstedt skrev:Jag brukar prova efter ett halvår. Därefter max en gång till innan jag bestämmer hur den ska användas.
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 17 gäster