ekstedt skrev:[quote="Cobrac"]Visst, är lite upptagen just för stunden. Återkommer!
Toppen! Det är ingen brådska.[/quote]
Har skickat ett meddelande till dig.
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
ekstedt skrev:[quote="Cobrac"]Visst, är lite upptagen just för stunden. Återkommer!
Cobrac skrev:Ok, here we go:
Köp Fermentis Safale BE-256 2st och
Go-Ferm (100gr) samt spraymalt.
1. Koka upp 575ml vatten.
2. Låt svalna till 45 C och häll i 28,75gr Go-Ferm. Rör om häftigt så att pulvret löser sig.
3. Låt svalna till 35 C. Strö försiktigt jästen över blandningen så den återfuktas genom ”dra in”. Låt stå i ca 15 min. Absolut inte längre än 20-25min. Glykosreserverna i jästen börjar ta slut efter 25-30min. Om all jäst inte har löst sig efter 15 min eller har klumpat sig får du försiktigt peta och röra den tills den är upplöst.
4. Gör en startvört med OG 1.035. Ej över 1.045. Häll ner jästslurryn i denna så att jästen kommer igång. Gärna under omrörning av magnetloppa. Låt stå i 24h, tills aktivitet syns.
5. Ta 50ml av din svårjästa brygd och rör ner i blandningen. Upprepa detta varannan timme. Vid varje ”spädning” dubblerar du den tillsatta volymen (1:a gången 50ml 2:a gången 100 ml 3:e gången 200 ml osv...) tills volymen har uppgått till 3,5-4 lit. Om du har möjlighet syresätt med magnetloppa eller rent syre vid varje spädning.
6. Vänta och se om jäsningen startar. Om inte, så får jag fundera vidare...
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 59 gäster