Moderatorer: martinb, Webbgrupp
En sak som jag inte riktigt läst mig till någonstans är NÄR jag ska "justera" vattnet..
Häller jag det i mäskvattnet när jag fyller kastrullen?
Jag håller med. Man kan se vattenbehandling som kryddningen på en gryta. Det påverkar, men det är inte det som ger grunden för smaken och konsistensen (munkänsla).Drake skrev:Well, här är mina 5 cents.
Glöm det här med vattenbehandling, det är inte det som är ditt problem.
skyking skrev:Vad har du för OG och FG? Vad har du för recept?
Det har föreslagits infektion. Du bör se till att du har koll på att du sköter hygienen och desinficerar när det börs. Vattenbehandling har till och med mindre betydelse än kryddningen på grytan (för att ta den liknelsen).
Även mäskeffektivitet är inget man normalt behöver oroa sig för. Har man bara konsekvent effektivitet så är det bara att korrigera det genom att använda mer malt.
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 57 gäster