Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Brewsnail skrev:Ärligt talat så har jag svårt att förstå varför man ska registrera recept. Tycker smak och utseende borde avgöra hur bra ölet passar typdefinitionen, hur man kom dit känns faktiskt inte så viktigt.
Weinkeller skrev:Det är upp till domarna att bedöma färg. Tycker du den passar in i ölstilen så avrundar du EBC till närmsta godkända värde. Hitta på ingredienser ska du inte göra. Du matar in receptet men så som registreringen går till räknar datorn inte ut färgen utan den skriver du in manuellt. Vet inte om färgen är ett 'hårt' värde, om det inte är det så kan du ange faktisk färg och ändå få receptet godkänt. Om din tanke är att ta medaljer så kan du nog behöva träffa färgen ganska bra, det är hård konkurrens i de flesta klasser.
Weinkeller skrev:Ingen aning, och recepten får du ta med en nypa salt, många ser inte helt kompletta ut. Jag ger dig bara tips för att få bästa möjliga förutsättningar inför bedömning. Någon domarexaminerad kanske kan svara på poängavdrag vad gäller färg.
Fredrik Almgren skrev:Jag har då alls inget minne av att man matar in EBC alls. IBU-hanteringen tycker jag dock velat stämma med det ni pratar om dvs den räknas inte ut i systemet.
Att recepten skall matas in beror på flera skäl, bland annat på att det faktiskt skall vara spårbart hur bryggaren nådde till resultatet.
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Weinkeller skrev:Likaså kanske typdeffarna inte är helt hundra i det avseendet och kan behöva revideras till nästa år för några typer.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster