Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
assistredo skrev:I grunden är ju Grainfather och många andra fabrikat på samma idé en "urn", alltså en tevattenvärmare, som hembryggare "down under" gjorde om till bryggverk. Detta kommersialliserades till Grainfather m fl. Att värma vatten och hålla det varmt är väl inget problem men tjock sockerhaltig vört/mäsk...? Värmeslingan/elementet befinner sig utanför vätskan och ska värma en rostfri plåt och rostfritt leder inte värme särskilt bra. En förhållandevis liten del av elementet har kontakt med plåten vilket, åtmistone initialt, kräver en rätt så hög temperatur för att tillräckligt stor mängd värme ska kunna överföras. Det ger en större yteffekt än för ex. Braumeister där hela elementet befinner sig i vätskan.
fluke12 skrev:Överhettningsskyddet verkar ju ju vara av dåligt kvalite. Själv har jag aldrig haft några,problem med att det löser ut. Så länge det finns vätska i bryggverket ska det ju inte lösa ut. Det ska väl enbart skydda mot torrkokning . Hade jag haft problem had jag nog inhandlat ett nytt med bättre kvalite. Det garanterat en billig kina komponent som sitter monterat original.
Då det dessutom sitter en termosäkring så är det ju lite både hängslen och livrem.
140cab skrev:
KSD säkringen finns också med autoåterställning. Dock är temperatur diffen för hög för att det skall kunna funka under normala förhållanden. Har för mig att den kräver 15 grader lägre innan den återställer. Därav den manuella som gör att hela processen går i stå om man inte passar den.
ApocalypseDude skrev:Nu har jag inte läst alla svar men jag tror att det är din biab-påse som är boven. Den är ju ruggans finmaskig och borde därför paja flödet. Alltså - pumpen pumpar upp all vört som sedan rinner tillbaka alldeles för sakta så det blir halvtorrt under maltkorgen. Det är min teori.
fluke12 skrev:Hittade en med autoreset och 140 graders brytpunkt. Då originalet ligger på 125 grader så borde ju denna klara fastbränning bättre. Vad kan vara skadlig temp för själva elementet vara?
Djonk skrev:Du kan klara dig utan kok också, se t.ex. http://brulosophy.com/2018/07/02/the-no ... t-results/ (om du inte vill brygga raw ale )
Drake skrev:Har inte lusläst hela tråden man kan inte låta bli att undra hur alla andra gör som brygger med en GF? Måste väl finnas tusentals därute och jag känner ett par av dom och dom är helnöjda med sina. Kan det vara så enkelt att det är handhavandefel eller ett måndagsexemplar?
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster