Rinnner över
Postat: söndag 2017-04-02 22:35
Hej!
Jag har problem med att vörten rinner igenom säkerhetshylsan (overflow pipe). Alla säger att det inte är något problem och att det är helt i sin ordning. Men för mig blir inte sötvörten klar som jag ser på vissa bilder och filmer. Vidare så slutar det inte att rinna igenom hylsan, inte ens efter 60 minuter.
Vid senaste bryggningen lossade jag över perforerade plåten och rörde om i mäsken under pågående mäskning. Jag gjorde detta två gången, vid första tillfället kändes det som en kaka i botten på maltkorgen. Efter 60 minuter var sötvörten klar och det rann inte igenom hylsan. Jag rör normalt sett cirka 2 minuter vid inmäskning, känns som att det inte är några klumpar eller tjockare partier i mäsken då.
Är det fler som upplever detta? Vad göra jag för fel? Känns surt att behöva lyfta på övre plåten under pågående mäskning.
Jag har problem med att vörten rinner igenom säkerhetshylsan (overflow pipe). Alla säger att det inte är något problem och att det är helt i sin ordning. Men för mig blir inte sötvörten klar som jag ser på vissa bilder och filmer. Vidare så slutar det inte att rinna igenom hylsan, inte ens efter 60 minuter.
Vid senaste bryggningen lossade jag över perforerade plåten och rörde om i mäsken under pågående mäskning. Jag gjorde detta två gången, vid första tillfället kändes det som en kaka i botten på maltkorgen. Efter 60 minuter var sötvörten klar och det rann inte igenom hylsan. Jag rör normalt sett cirka 2 minuter vid inmäskning, känns som att det inte är några klumpar eller tjockare partier i mäsken då.
Är det fler som upplever detta? Vad göra jag för fel? Känns surt att behöva lyfta på övre plåten under pågående mäskning.