Sida 1 av 1

Kok temperatur

InläggPostat: torsdag 2020-11-05 01:29
av peterg
Vilken inställning har ni på koket normalt? Själv har jag 101° på min Bm10 som är utrustad med brygg-olle och rostfri huva. Kanske det räcker med 100° även om det knappt kokar då?

Re: Kok temperatur

InläggPostat: torsdag 2020-11-05 19:57
av peterg
Ingen som har någon åsikt? Bakgrund till frågan är att jag såg på ett repotage från Nils Oskar och att de har 98,5° i koket!

Re: Kok temperatur

InläggPostat: fredag 2020-11-06 09:05
av Perwaste
Nu har jag en Bulldog, och där måste jag ha den ställd på 102 grader för att ha det rullande koket. Om värmeelementen slår av så tar det så lång tid innan temperaturen kommer upp igen. Å andra sodan ställer jag ned effekten en del istället.

Men det är intressant med uppgifterna om 98 grader. Kokar de öppet eller något annat slutet system i övertryck?

Re: Kok temperatur

InläggPostat: fredag 2020-11-06 12:59
av Djonk
http://brulosophy.com/2017/05/29/boil-v ... t-results/

Finns väl en åsikt att för hårt kok skulle vara dåligt för ölet. Om det nu stämmer eller inte så tänker jag att ett bryggeri kan spara massor av energi genom att sänka till lägsta möjliga.