Här kan man diskutera ämnen som berör bryggverket Braumeister: tips, moddar etc
Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
Kategoriregler
Har det inte med Braumeister att göra hör det inte hit.
av bbob » torsdag 2015-04-30 11:07
Vill höra vad andra har för erfarenheter att koka med huvan på.
Har en 20 liters förra generationens BM
Har kört en 10 liters Bach inställd på 102 grader det kokade så hårt att jag fick ta bort huvan.
En 20 liters Bach samma inställning fick ha huvan på glänt annars kokade det så hårt att det aldrig slutatde skumma, då lyfte jag ändå av huvan och skummade av flera gånger.
-
bbob
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 40
- Blev medlem: fredag 2014-12-19 18:30
av CoinBeer » torsdag 2015-04-30 12:19
Ja det kokar rejält, men det håller sig i grytan. Läste Linhn senaste brygg inlägg och det skummade där också. Är det något problem med det?
-
CoinBeer
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 144
- Blev medlem: tisdag 2014-05-06 14:31
- Ort: Kumla
av Grym » lördag 2015-05-02 09:11
När jag kör på huvan så sänker jag till 100 eller 101. På 102 skummar det garanterat över, vill gärna inte fylla röret med skumrester då det känns lite ohygieniskt. Det är bar å sänk, koket är tillräckligt starkt ändå.
-
Grym
- Delmäskare
-
- Inlägg: 15
- Blev medlem: lördag 2013-11-09 11:35
av bbob » lördag 2015-05-02 15:32
Ska brygga nästa söndag, kommer att testa med 100grader.
Tanken är att sätta på en kanal för att leda ur ångan genom ett fönster.
-
bbob
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 40
- Blev medlem: fredag 2014-12-19 18:30
Återgå till Braumeister
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster