Sida 1 av 1

Tävla med flaskjäst ljus lager

InläggPostat: torsdag 2022-03-31 22:13
av Julius Langweiler
Tror detta har varit under diskussion men hittar tyvärr inte tråden. Hur står sig flaskjäst ljus lager vid domartävlingar?

Kan tänka mig att flaskjäst lager var vanligare förr men att numera tävlar fler o fler med öl tappat från fat. Möjligheten att skicka in flaskor utan bottensats och kanske även fördelarna med tryckjäsning(?) gjort att flaskjäst ljus lager i princip går bort. Dvs ska man eftersträva höga poäng så glöm flaskjäsning.

/J

Re: Tävla med flaskjäst ljus lager

InläggPostat: fredag 2022-04-01 08:44
av martinb
Som domare som dömt klass 1 och 2 så kan jag säga att det har ofta varit bra kvalitet på den ljusa lagern. All öl står still ett par dagar i kylskåp i rätt temperatur innan tävling och alla domare är utbildade att hälla upp upp för att undvika bottensats. Så det är iget som reflekterats över alls.