Stöd till dem som just har börjat eller vill börja brygga
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Kategoriregler
Innan du startar en ny tråd i denna kategori ska du ha läst
Info-meddelandet som berättar vad som hör hemma under Nybryggarhjälp.
av WhiteTrashJens » torsdag 2014-04-10 12:52
Hej bryggare.
Jag har en fundering.
Jag har gjort en Imperial Stout där jag delade upp vörten i 2 jäshinkar och använde 2 olika jäst. (American ale II och Nottingham)
Jäshinken med Am. ale II jästen är på flaska sedan 3-4 veckor tillbaka.
Nu till problemet/funderingen.
Nottingham jäshinken står fortfarande och bubblar och är inne på sin 7e vecka och jag ser att jästkakan som tidigare låg i botten har börjat resa sig uppåt mot ytan för någon vecka sedan. För några veckor sedan tog jag ett SG på denna och då låg den på 1027.
Kan den vara infekterad eller kom den igång på nytt när det plaskades lite i vörten? Eller vad kan det vara?
OG 1088 på vört.
Tacksam för svar.
//Jens
-
WhiteTrashJens
- Delmäskare
-
- Inlägg: 12
- Blev medlem: torsdag 2014-04-10 12:50
av t_m_jansson » torsdag 2014-04-10 20:27
Svårt att säga.
7 veckor är ganska länge.
Jästkakan kan ju innehålla kolsyrebubblor och vill flyta, den kan ju ha lossat om du flyttat på hinken.
Har sett att när jag tappar om öl släpper ibland kakan och flyter upp om "vörttrycket" på jästkakan minskar.
Har temperaturen där hinken står ändrats?
Ta ett nytt prov mät och smaka.
/ Micke
-
t_m_jansson
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 105
- Blev medlem: fredag 2013-05-10 14:03
- Ort: Tyresö
Återgå till Nybryggarhjälp
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 15 gäster