Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Djonk skrev:Om jag förstår det rätt kan du köra med en del köpemalt nästa gång, så hjälper den till att konvertera stärkelse ifrån din egna. https://shop.humle.se/malt/weyermann/en ... -kornmalt/ eller liknande för extra skjuts i det hela.
Hoppas att du krossade malten innan mäskningen
Djonk skrev:Höj temperaturen, White Labs rekommenderar 18-21 grader för den jästen (18C rumstemperatur blir kanske 21 i jäskärlet, https://shop.humle.se/utrustning/matnin ... ter-4-36-c eller liknande är praktiskt att ha)
Bös i botten är ingen fara, det är normalt (men brukar vara kornfärgat..)
Eftersom du ändå har använt mestadels egna ingredienser den här gången kanske du kan piffa upp det med något hemifrån istället för humle? Förslag och mängd finns här: http://www.milkthefunk.com/wiki/Soured_Fruit_Beer
140cab skrev: Sparade vörten och bytte till ny malt. Gjorde kok processen igen.
140cab skrev:Tja koka och hiva i socker tills man når lämplig OG.
Djonk skrev:Höj temperaturen, White Labs rekommenderar 18-21 grader för den jästen (18C rumstemperatur blir kanske 21 i jäskärlet
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 9 gäster