Köksbryggning
Postat: lördag 2018-07-21 20:04
Hej!
Jag har nyligen skaffat boken Köksbryggningav Nielsen & Zetterberg, och blivit sugen på att försiktigt och småskaligt komma igång med hembryggning. Boken är tydlig och klar, men recepten är inte så många till antalet.
Nu undrar jag helt enkelt hur enkelt det är att konvertera mer avancerade recept till köksbryggandet rätt så enkla koncept. T.ex. följande Summer Ale-recept:
http://sandbergsreceptblogg.blogspot.co ... e-apa.html
Räcker det, förenklat uttryckt, med att skära ner ingredienserna i proportion till volymen man rimligen kan producera enligt Köksbryggnings-konceptet, eller finns det annat som borde beaktas?
Finns det någonstans en receptbank med recept anpassade för just detta koncept?
Tacksam för alla svar och tips till en nybörjar-bryggare!
--mikael
Jag har nyligen skaffat boken Köksbryggningav Nielsen & Zetterberg, och blivit sugen på att försiktigt och småskaligt komma igång med hembryggning. Boken är tydlig och klar, men recepten är inte så många till antalet.
Nu undrar jag helt enkelt hur enkelt det är att konvertera mer avancerade recept till köksbryggandet rätt så enkla koncept. T.ex. följande Summer Ale-recept:
http://sandbergsreceptblogg.blogspot.co ... e-apa.html
Räcker det, förenklat uttryckt, med att skära ner ingredienserna i proportion till volymen man rimligen kan producera enligt Köksbryggnings-konceptet, eller finns det annat som borde beaktas?
Finns det någonstans en receptbank med recept anpassade för just detta koncept?
Tacksam för alla svar och tips till en nybörjar-bryggare!
--mikael