Sida 1 av 1

Kolsyra i lageröl

InläggPostat: måndag 2018-02-12 23:57
av Rickyb
Hej,
Jag har precis tappat min första lager på flaska och naturligtvis kunde jag inte hålla mig ifrån att tjuvsmaka efter 2 veckor på flaska. Inget fel på smaken men en klart kännbar sötma. Det slog mig att man kanske skall ha flaskorna i rumstemperatur under kolsyrebildningen, de står nu i en krypgrund där temperaturen pendlar mellan 2-6 grader. Tyckte dock att det var ok med kolsyra. Funkar det att låta dom stå kvar eller skall jag ta in dom?

Re: Kolsyra i lageröl

InläggPostat: tisdag 2018-02-13 07:25
av Lindh
Sikta på 12-15c istället och se efter en vecka. Sött borde det inte smaka om du inte föaskat för todigt eller för lite kolsyra bildats. Räcker inte 15c kan du köra 20c en vecka men hållbarheten på ölet sjunker betydligt snabbare vid förvaring i rumstemperatur så kör inte för länge. När kolsyran är färdigbildad tycker jag krypgrunden låter som en bra förvaringsplats på vinterhalvåret (om det är mörkt och musfritt dvs).

Re: Kolsyra i lageröl

InläggPostat: tisdag 2018-02-13 22:53
av Rickyb
OK, testar det. Tack

Re: Kolsyra i lageröl

InläggPostat: måndag 2018-02-19 20:51
av dagw
Lindh skrev:Sikta på 12-15c istället och ... (om det är mörkt och musfritt dvs).


Dricker verkligen mössen öl ?

Re: Kolsyra i lageröl

InläggPostat: tisdag 2018-02-20 07:27
av Lindh
Möss är ju kända för att föredra neipa och moderna stilar men en o annan konservativ rackare finns där ute...
Skämt åsido så är det äckligt (tom kansle hälsovådligt) med musskit på jäshinken eller andra smådjur i tappkranen... Möss kan ställa till med en massa jävulstyg som att smaka på gummipackningar.