Kolsyra i lageröl
Postat: måndag 2018-02-12 23:57
Hej,
Jag har precis tappat min första lager på flaska och naturligtvis kunde jag inte hålla mig ifrån att tjuvsmaka efter 2 veckor på flaska. Inget fel på smaken men en klart kännbar sötma. Det slog mig att man kanske skall ha flaskorna i rumstemperatur under kolsyrebildningen, de står nu i en krypgrund där temperaturen pendlar mellan 2-6 grader. Tyckte dock att det var ok med kolsyra. Funkar det att låta dom stå kvar eller skall jag ta in dom?
Jag har precis tappat min första lager på flaska och naturligtvis kunde jag inte hålla mig ifrån att tjuvsmaka efter 2 veckor på flaska. Inget fel på smaken men en klart kännbar sötma. Det slog mig att man kanske skall ha flaskorna i rumstemperatur under kolsyrebildningen, de står nu i en krypgrund där temperaturen pendlar mellan 2-6 grader. Tyckte dock att det var ok med kolsyra. Funkar det att låta dom stå kvar eller skall jag ta in dom?