Än en gång återvänder jag till forumet som hjälpt mig så många gånger innan.
Har lite svårt att träffa rätt med humlegivorna ibland, och har inte gett mig in "torrhumlingsbranschen" ännu. Hittade denna hopburst ( http://maltmagnus.se/tillsatser/hopshot ... -Uncle-sam ) på maltmagnus, tycker det spontant känns sjukt smidigt om det kan ersätta torrhumlingen (om jag nu fegat alldeles för mycket med humlen).
Ringde och pratade kundtjänst på Maltmagnus för jag tyckte doseringen var lite otydlig.
Saxat från hemsidan
Dosering: 5-40ml per 100 liter
Känns som ett ganska stort spann. På kundtjänsten sa de att hopbursten kan just ersätta torrhumling, men också användas för öl på fat som kan behövas piggas upp med lite humle.
Min tanke är använda denna precis innan eller samband med flaskningen, typ prutta ner lite hopburst samtidigt som jag ändå ska tillsätta sockerlagen.
Jag brygger ganska små batcher, får ut ca 16 liter som jag kan flaska. Låt säga nu att jag känner att det är lite tunt med humle i ölen, hur mycket av de 10 m skulle jag kunna prova att ha ner i en 16 l batch?
Förstår att jag e lite otydlig i definitionen "känner att det är lite tunt med humle i ölen", men tills internet på något magiskt sätt kan leverera smak så får vi nöja oss med den otydligheten.
Är också tacksam för input för er som använt denna typ av produkt, har betsällt och den kommer imorgon och vore bra att höra från er med erfarenhet av dessa hopburts.
Tack på förhand
STefan