Trevligt med svar ja, i första flaskan fanns det antagligen sockerlag kvar, så långt är jag med. Med fruktigheten tänker jag på något annat än sockersötma och maltighet, t.ex. en ton a lychee. Estrar antar jag? Ganska gott egentligen, men skulle inte kalla det neutralt - så jag utgår från att det är jag som gör något tokigt
Färgen ändrades inte märkvärt på 18 dagar, får se när jag öppnar sista flaskan hur det ser ut med den. Nu gick det ju så snabbt att kolsyrejäsningen inte ens var färdig innan humlearomen var puts väck, men tji den som ger sig - till nästa gång ska jag försöka ha i lite mer humle, kanske torrhumla och fylla flaskorna med kolsyra.
Minimalt med grönt skymtades i bottensatsen, långt ifrån mycket. Massor att lära sig däremot, men spännande är det ju. En teori jag fick var att tillsatsen av extra jäst för flaskjäsningen kunde ha påverkat smaken, även om det var pyttelite kanske det var en del i relation till resten av jästen i suspension..