Hej!
Efter ett längre uppehåll med studier har jag bestämt mig för att återuppta bryggning igen. Däremot så har jag två problem jag behöver hjälp med innan jag sätter fart!
Till att börja med har jag haft infektion i mina senaste bryggningar och jag undrar egentligen vad man bör slänga för att vara helt säker. Antar att jäskärl och lakkärl bör kastas, hur ser det ut med flaskor och annat, går det att behålla?
När jag öppnade bryggarskåpet slog det mig att jag har uppemot 40kg okrossad/krossad malt som jag inte använt upp och bäst före datum har passerat sen mer än två år tillbaks. (malten har förvarats svalt, mörkt och hållits förslutet.) Jag har även en hel del humle i frysen förslutet och där bäst före datum och ligger på minst 2 år tillbaks.
Vad jag har förstått så går det att använda gammal malt men att man tappar smak samt kan få ett lågt OG värde. Jag har hört att det går att "kompensera" genom att:
1. Mäska längre tid
2. Höja utbytet
3. Stegmäskning
4. Blanda gammal och ny malt
Hur resonerar ni andra?
/Med vänlig hälsning Luke