Hojt!
Helt ny här på forumet.
Jag gav mig i kast med följande recept som min andra bryggning. Jäsningen verkar dock ha stannat av. (~1.043, OG: 1.080)
Det har gått 11 dagar sedan jästen tillsattes och det är fortfarande lite aktivitet i jäsröret, men de senaste tre dagars avläsning ger samma värde.
En förkultur på 2L användes och jästen såg ut att stormtrivas. Temperaturen i jästanken har varit hyggligt stabil och eftersom det är en konisk jästank, så det är inga problem att tappa upp prover. (Använder refraktometer, så endast några droppar krävs) Smaken är inte särskilt söt, så vore det inte för att 1.043 känns väldigt högt så skulle det väl kunna ses som färdigjäst.
Jag har inte lyckats hitta någon annan som råkat ut för just denna kombinationen. Skall man räkna med en platå, eller tar det flera dagar för varje punkt nedåt? Är alla jäsbara sockerarter slut men en väldans massa annat kvar?
Några teorier?