Sitter med samma bryggverk, dock har jag ej spargern utan vi fixar lakvatten i en vanlig 20 literskastrull.
Kan ge lite reflektion om bryggverket som det bryggts ca 6 bryggningar i (IIPA, Red ale, ingefärs ale m.m).
Varje gång har det blivit bra trots relativt låg utbyte av malten. Det säger i och för sig mer om våra kunskaper som bryggare än bryggverket och vi försöker mäska längre, köpa annan malt osv.
Åsikter om bryggverket:
Positiva:
* smidigt
* enkel att använda (efter lite kliande i huvudet första gången)
* Lätt att rengöra
Negativa (eller sådant som går att störa sig på):
* Manualen var bristfällig, åtminstone hur man startade den första gången och vad allt var till.
* Plåten känns som att den är lite i tunnaste laget, dock inget som gör att man är rädd att den ska trilla isär.
* Pumpen som följer med är ett h-vete (positiva är att pumpen bara är en lyxvara som ej är avgörande för att brygga). Ibland stannar den mitt i cirkuleringen, då får man stänga av och starta den igen för att hoppas att den tar "snurr". Vi får ta isär den varje gång för rengöring, det räcker inte att enbart cirkulera varmt vatten efter bryggning.
* Lite svår att ställa in ett bra rullande kok (antingen avstannar kokningen eller så rullar det på utav h-vete)
Vi gick från BIAB till det här bryggverket, det har underlättat hur mycket som helst och vi gillar det verkligen (trots det jag tagit upp ovan).
Det är ett billigt bryggverk som gör det den ska utan några större anmärkningar, så kan man nog summera det