Snow skrev:Oj det var lågt
Kanske är fel på regulatorns manometer, men så är det i alla fall. En lager kanske jag sätter på 0.7-0.9 bar. Edit: nä, närmare 0.9 när jag tänker på det..
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Snow skrev:Oj det var lågt
Snow skrev:Skumt vad olika man tycker, jag kör 2 bar i de flesta av mina lite mer i HEFE, lite mindre i Stout... tycker det blir kanon.
Drake skrev:
Säker på att manometern visar rätt? 2 bar/5 grader lär bli rätt bubbligt som sagt.
humlekotte skrev:Angående lämpligt tryck så har jag tyckt att 2 bar varit lämpligt. Men de senaste ölen har fått otroligt mycket kolsyra och jag tror
det beror på att de stått kanske två veckor med 2 bar, 5C.
humlekotte skrev:Det tar tid för CO2n (eller kolsyran?) att röra sej ner till
röret man tappar ur. När det blivit lämplig nivå där nere så är det alldeles för hög nivå där uppe. Skaka om hjälper för det,
men ölen klarnar på fatet och har ingen lust att röra om i onödan.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 17 gäster