Sida 1 av 1

kolsyra/

InläggPostat: söndag 2017-08-27 11:06
av chochathecat
Om man har en något högre FG än planerat (typ 1,020 istället för 1,010) innan flasktappning... bör man då reducera mängden socker för kolsyran om man vill ha ölet torrt eller blir kolsyran för låg då? Tack på förhand?

Re: kolsyra/

InläggPostat: söndag 2017-08-27 12:35
av chochathecat
alltså gärna ett svar snart, det behöver inte vara så exakt eller vetenskapligt. hade ni minskat från 75g till 50g socker i sötvörten? ca 11 liter

Re: kolsyra/

InläggPostat: söndag 2017-08-27 13:40
av Bee
Nej, bara om du vet att du inte nådde korrekt FG, och i så fall hade jag inte flaskat än.
Om allt är ok, förutom att FG skiljer sig någon pinne från vad bryggprogrammet säger, är det bara att prima som vanligt.

10 pinnar fel är rätt mycket, högt OG? Hade varit bra att veta OG och jästsort också så man vet om det är rimligt med 20°Ö.

(Kolsyresockret du tillsätter normalt vid flaskning motsvarar 1-2°Ö ungefär. Som referens.)

Re: kolsyra/

InläggPostat: söndag 2017-08-27 15:02
av chochathecat
Tack! hade nästan 10 pinnhål högre OG än receptet, kanske fel på hydrometern??? reducerade till slut sockret med knappt 25% och det passar isf ganska bra med din analys. Tack! Tror faktiskt att det kommer att bli ganska bra! :D

Re: kolsyra/

InläggPostat: söndag 2017-08-27 17:10
av martinb
Flyttar tråden till en mer relevant forumdel /Mod