Tappa på corneliusfat, frågor

Stöd till dem som just har börjat eller vill börja brygga

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Kategoriregler
Innan du startar en ny tråd i denna kategori ska du ha läst Info-meddelandet som berättar vad som hör hemma under Nybryggarhjälp.

Tappa på corneliusfat, frågor

Inläggav reta » söndag 2017-08-20 17:40

Hej, två frågor innan jag tappar upp som någon kunnig kanske kan hjälpa till med?

1. Har diskat fat med diskmedel och sedan sköljt igenom alla delar med PBW (dock ej låtit stå särskilt länge) och till sist sköljt allt med Chemipro OXI desinfektionsmedel. När jag efter ett par dagar som det stått tomt dragit i säkerhetsventilen (eller vad det heter, där man kan lätta på trycket) luktar det rätt mycket av den gamla ölen. Är det bara fylla på trots detta eller hade ni sköljt igen fast ännu nogrannare? Obs. Fatet var nytt och endast haft två satser i sig sedan dess.

2. Har hört att det kan vara bra att kyla fatet innan tappning, stämmer det?
reta
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 62
Blev medlem: onsdag 2016-07-06 22:40

Återgå till Nybryggarhjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 20 gäster

cron