Sida 1 av 1

Maltkross

InläggPostat: torsdag 2017-08-10 15:33
av Nicken
Hallå

Jag har köpt okrossad malt, tänkte testa att använda matberedaren för att krossa den.... Är det någon som försökt sig på detta i så fall, gick det bra dåligt, något jag ska tänka på?

Re: Maltkross

InläggPostat: torsdag 2017-08-10 15:38
av martinb
Jag kan inte komma på att jag hört något bra om det, mer tvärt om. Finns nog en stor risk att det blir mycket mjöl och alldeles för trasiga skal.

Re: Maltkross

InläggPostat: lördag 2017-08-12 13:08
av Mannbergo
Jag har gjort det i nödfall då jag köpt fel malt. Bland annat på en stout jag gjorde, den blev fortfarande en av mina bättre bryggder. Så det funkar :)
Jag kör biab och det är nog bäst att köra just det då man använder matberedaren då påsen inte är så känslig mot mjölet och att sätta igen.

Re: Maltkross

InläggPostat: tisdag 2017-11-28 12:36
av Nicken
ÄH... köpte en maltkross istället :D