Som rubriken, Färdigkrossat korn, köpte en sats där det ingick färdig krossat korn,
efter tt ha kollat lite på krosset så ser jag mjöl, korn som inte är något vidare krossat,
fråga, ska jag köra kornet i min kross på storlek typ 1,0mm ?
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Pilsnerkokaren skrev:Inte helt lätt att svara på.
Hur brygger du och hur länge brukar du mäska?
Pilsnerkokaren skrev:Hur gick det?
För vår del gav den köpekrossade malten betydligt lägre effektivitet än vad jag är van vid. Nu kan det vara annat också men en försämring med 25-30%-enheter är rätt tråkigt.
roggie_49 skrev:Tja vad ska jag säga, SG låg på 1045-50, pendlade lite där, fastnade massor med mjöl i bazookan och sen körde jag ett
saftfilter vid omtappningen till jästunnan, fastnade massor där också, men det verkar rätt fritt från mjöl i jäs tunnan, jäsningen kom igång dagen där på och nu pluppar det som f-n i röret,
humlesmaken är väl lite i underkant kan jag tycka men tror att det hela ger sig efter ett tag, nu får det jäsa fram till nästa torsdag så ska jag ta en koll då.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 18 gäster