Moderatorer: martinb, Webbgrupp
rick.lindqvist skrev:Du kan ju ändra mängd själv uppe till höger.
Receptet är på färdig öl så räkna med att på 30 L lägga på 4-5 L till, beroende på kokintensitet. Ja, du tänker rätt angående humlen. På 30 L räcker det nog med ett pkt US-05 men många skulle nog sejfa och ha i 2. Just ja, torrhumlingen står inte med, det blir lagom med 100-150 g g av valfri amerikansk sort.
BIAB har jag tyvärr lite dålig koll på. Lycka till
EPT skrev:Tackar för svar!
Ny fundering har dykt upp.
Om jag siktar på att få ut 27,5 liter vört ska jag använda 5,895 kg malt (5,625 kg Pale ale + 270 gr Caravienne) enligt receptet.
Om jag tycker det blir trångt i min 35 l gryta kan jag då tex mäska i 20 l vatten och sedan fylla på med den mängd vatten som behövs upp till 27,5 l efter att malten droppat av från BIAB-påsen?
OM det funkar som jag skrivit ovan, hur klurar man ut vad minsta vattenmängd är i förhållande till maltmängden? Jag antar att det krävs ett visst förhållande hur mkt malt man kan mäska i ett visst antal liter vatten.
Hoppas ni förstår hur jag menar
Pilsnerkokaren skrev:Att recepten är olika beror på att det finns 2 recept på Drakens IPA i SHBF databas.
Ett från 2008 som har annan humling och ett som är identiskt med det i ölrecept som är från 2014.
Kör på den humlen du har köpt, då brygger du vinnarreceptet från 2014.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 60 gäster