Tack för era svar, jag har inbjudit några provsmakare till kvällen så får vi se så det inte är mina smaklökar som spökar.
Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
skyking skrev:Ett par kommentarer:
* Lagring kan eventuellt avse att man låter ölen stå kvar i jäskärlet en längre tid. Detta skulle eventuellt kunna ventilera bort DMS.
* Dåligt ventilerat kok kan vara en delorsak till att man får ett klent kok. Att koka under lock behöver alltså inte alltid vara nödvändigt då ett lock kan vara förutsättning för att få ett rejält kok. DMS bör kunna koka bort även om man har lock på...
Jag tyckte det lät konstigt att han fått DMS i ölet och din blogpost kanske ger svaret. Det kanske inte är DMS han kände av trots allt? Och då kanske inte punkterna ovan är relevanta för eventuell åtgärd av problemet.
ekstedt skrev:[
Med "lagring" avsåg jag i jäskärl - med eller utan omtappning - inte i flaska. DMS kommer nog inte ventileras bort i första taget. Den andra punkten förstår jag inte alls, jag misstänker att det saknas någon eller några negationer. Men DMS ventileras bort sämre med lock på. Å andra sidan sidan kan det ändå vara fördelaktigt med lock på om man får ett för klent kok annars.
.
Berra skrev:Tack för era svar, jag har inbjudit några provsmakare till kvällen så får vi se så det inte är mina smaklökar som spökar.
Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 22 gäster