Klarning av öl i fat eller på flaska?

Stöd till dem som just har börjat eller vill börja brygga

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Kategoriregler
Innan du startar en ny tråd i denna kategori ska du ha läst Info-meddelandet som berättar vad som hör hemma under Nybryggarhjälp.

Klarning av öl i fat eller på flaska?

Inläggav Berra » lördag 2017-07-08 14:40

Hej gott folk! Jag har tre olika öl upptappade på cornelius fat (kolsyrade). Nu tänkte jag skicka över dom till flaska men dom har inte klarnat ännu. Skall jag låta ölet klarna på fat eller flaska eller spelar det ingen roll?
Om jag tappar på flaska blir det då en bottensatts som man kan riva upp vid transport eller håller den sig klar ?
Hälsningar Björn

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
Berra
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 21
Blev medlem: söndag 2017-03-05 12:42

Re: Klarning av öl i fat eller på flaska?

Inläggav ecmik » söndag 2017-07-09 01:27

Har du inte bråttom så skulle jag nog vänta. Men jag tror oavsett ändå inte det blir så mycket bottensats tex som vid flaskjäsning. Så det känns lite hugget som stucket.

Har du bråttom kan du ju också alltid ha i gelatin och tappa sedan - då blir ölen spegelblank. Smaksak.
Användarvisningsbild
ecmik
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 759
Blev medlem: tisdag 2014-05-06 05:56
Ort: Kungälv

Re: Klarning av öl i fat eller på flaska?

Inläggav Berra » söndag 2017-07-09 07:37

Ok, tack så mycket för svar. Kokade med proctafloc i ölet men det är bara några dagar gammalt så jag väntar någon vecka till. Hälsningar Björn

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
Berra
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 21
Blev medlem: söndag 2017-03-05 12:42


Återgå till Nybryggarhjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 5 gäster