Hej de flesta hemma bryggare verkar brygga hemma i typ 20l batcher, men finns det egentligen någon gräns för hur mycket man får brygga själv per batch? Verkar vara folkhälsomyndigheten eller kommunen som sätter någon gräns men hittar inget i alkohollagen eller liknande om hur mycket man får brygga. Någon som vet?
Jag funderar även på att brygga ihop med några andra och dela på kostnaderna för utrustningen och av det jag läst på forumen så verkar man göra sötvörten tillsammans och sedan tar var och en hem och jäser i hemmet, är det så man bör göra för att det ska vara lagligt? jag får alltså inte ha kvar min jäst där vi bryggde och sedan tappa upp där och sedan ta hem min öl? Någon som frågat någon myndighet eller liknande?
Sista frågan ifall vi istället hyr en lokal tillsammans och har hyreskontrakt, får vi då brygga och jäsa där eller räknas det inte in som hemmet fastän vi hyr lokalen? och därmed så skulle vi vara tvugna att ta hem sötvörten ändå och jäsa hemma?