Detta är inte en fråga om hur man får så klar öl som möjligt. Har läst alla trådar om kallkrasch och gelatin m.m.
Denna fråga gäller hur man snabbast får flaskor med relativt ny öl att bli relativt klar (odisig).
Jag har en hyffsat ny APA som jag inte kallkraschade upphälld på flaskor. Den har fått sina kolsyreveckor på butelj men jag märker att den har lite kvar av den där orena smaken som kommer innan den fått stå till sig och klarna ordentligt.
Var sjunker befintligt dis till botten snabbast? I eller utanför kylskåp?
Det jag undrar är vilket som ger den klaraste ölen snabbast under en given tidsperiod?
1. Att ställa in ölen i kylen och låta stå tills den skall drickas. Säg två veckor i kylen.
2. Att ställa in i kylen så den blir disig men sedan ta ut den igen. Typ två dagar i kyl sedan i rumstemp till dagen då den skall drickas, alltså 12-dagar senare för att få samma tid som alt. 1?